APR
28

Over de seneste år er kristendommen begyndt at forsvinde fra det offentlige rum, selv i kristne lande som USA, England og Frankrig og vel også snart her i Danmark. Det begyndte for nogle år siden i USA med, at juletræer (Christmas trees) ikke længere måtte hedde juletræer, men skulle kaldes vintertræer. Ikke noget med Kristus i navnet. Det samme gjorde sig gældende, når der skulle ønskes glædelig jul. Den sædvanlige hilsen Merry Christmas, hvor Kristus’ navn indgik, er ændret til Happy Season. Når den danske regering i det kristne Danmark ønsker andre regeringer glædelig jul, sker det også med hilsenen Happy Season. Tendensen har bredt sig til virksomheder og forretninger, hvor evangeliet også fjernes fra juleudsmykningen og juleaktiviteterne. Man er begyndt at dyrke lyset i stedet for ham, der er lyset.
I et samfund, hvor over 70 procent af befolkningen er medlemmer af folkekirken, har man ikke tilstrækkeligt mod til at fastholde vores kristne traditioner. Hvornår forsvinder korset fra Dannebrog og erstattes af en svane? Kan man have et kors i et multietnisk samfund? Hvis man som kristen inden for de næste 10-20 år ikke kan vise sin tro i det offentlige rum, har verdsligheden sejret ud fra en sindssyg ide om, at det verdslige er bedre end det religiøse. Skulle en T-shirt med en reklame for nemlig.com være mere harmløs end et kors om halsen? Er folkekirkens selv skyld i denne udvikling?
Poul Joachim er præst, forfatter og rejseleder og aktuel med bogen Gud kysser uden samtykke, der er et opråb mod folkekirkens politiske korrekthed.