Fredagscafé

Vores fredagscaféer finder sted i præstegårdssalen nybyvej 12 og starter altid kl. 14.

Kaffe og kage kan købes.

 

Fredagscaféer sæson 2024

Fredag d. 29. Februar
"Religion i sproget" v. Ole Bach Piekut

Fredag d. 23. Marts v. Mads Zachodnik

Oplevelser indefra – om at være fængselspræst.

Foruden at være sognepræst i Store Tåstrup er Mads Zachodnik også fængselspræst i Holbæk Arrest.

Her møder han mange forskellige indsatte, som han har samtaler med om alt fra skyld og straf, til familie, savn, opmærksomhed og friheden ude bag tremmerne.

Holbæk arrest er en del af Kriminalforsorgen og skal varetage domstolenes sanktioner, domme og bestemmelser for afsoninger. Men kriminalforsorgen skal også varetage menneskerettigheder og de indsattes retssikkerhed og personsikkerhed. Så der er mange vilkår, som hører med til det ”at være i fængsel”.

Mange samtaler mellem de indsatte og præsten handler om, hvordan det er at være væk fra familie og venner, børn og forældre. Og hvad betyder det for ens liv, nar man er idømt fængselsstraf? Hvordan ser verden og inde fra en celle – og hvad betyder det for ens pårørende, at man bliver fængslet? De fleste indsatte i Holbæk arrest er dømt for sædelighedsforbrydelser. Men gennem tiden der har også siddet folk, dømt for bl.a. mord eller menneskesmugling. Hvad betyder dommen for resocialisering – og hvad betyder ”folkedomstolen” for ens familie og venner?

Disse spørgsmål og mange flere, vil Mads give sit svar på, gennem hans fortælling om sine oplevelser og erfaringer fra Holbæk arrest.